22.05.2024Bc. Odstrčilová Martina Přečteno: 191x

Jazykový kurz v Torquay na Anglické riviéře

Skupina 51 přihlášených žáků z osmého a devátého ročníku se v termínu 5. – 11. 5. 2024 zúčastnila jazykového a poznávacího zájezdu v Anglii.

Jeli jsme přes Německo, Belgii, Francii, a poté trajektem do britského Doveru. Odtud jsme pokračovali do Torquay, největšího města oblasti Torbay přezdívané „Anglická riviéra“. Prohlédli jsme si miniaturní vesničku Babbacombe Model Village, poté jsme se šli projít k místní pláži, do přístavu, a večer jsme se ubytovali v hostitelských rodinách. V následujících třech dnech žáci absolvovali dopolední výuku v místní jazykové škole a odpoledne jsme se společně vydávali na výlety po okolí. Navštívili jsme národní park Dartmoor, přístavní město Plymouth, kde jsme zavítali mimo jiné i do největšího britského akvária, a do univerzitního města Exeter s překrásnou katedrálou. Celý zájezd jsme zakončili výletem do Londýna, kde jsme si prohlédli historické centrum města, slavné světelné reklamy na Piccadily Circus, a někteří z nás zavítali i do Chinatownu a čtvrti Soho. Poté jsme se svezli lodí po Temži zpět k autobusu a vydali se na dalekou cestu k domovu. 

Vrátili jsme se unavení, ale zato plní zážitků. Všichni zúčastnění navíc vyjádřili, že se během pobytu v angličtině zlepšili, a to zejména v porozumění při poslechu a konverzaci. Velkým zážitkem pro ně bylo také bydlení v rodinách. Účast na takovémto zájezdu by proto rádi doporučili i dalším ročníkům.

Lenka Malá, Martina Odstrčilová a Jana Šebková